Четвер, 09.05.2024, 04:56
Дмитрівський ЗЗСО  Кілійської міської ради Одеської області
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 55
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Листопад » 6 » Відзначення в Дмитрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек
08:38
Відзначення в Дмитрівській ЗОШ І-ІІІ ступенів Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек









З 2008 року за ініціативою Міжнародної асоціації шкільних бібліотек (IASL) започатковано щорічне проведення у жовтні місяці Міжнародного місячника шкільних бібліотек.

З метою посилення ролі шкільної бібліотеки у патріотичному вихованні підростаючого покоління та сприяння її інноваційному розвитку у шкільній бібліотеці Дмитрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів організовані наступні заходи:

  • День відкритих дверей «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини»;
  • Екскурсія до бібліотеки первачків «Ключ від бібліотеки»;
  • Інформаційні хвилинки: «Наші традиції та звичаї», «Державні та народні символи України»;
  • Виставка малюнків «Мій улюблений казковий , літературний герой», «Книжкова аллея»  (2-8 кл.);
  • Конкурс читців серед учнів 7 класів;
  • Виставка-конкурс «Найкраща закладинкадля книги »(2-6 кл.);
  • Рейд «Як живеш, підручнику?»;
  • 6 жовтня на загальношкільній лінійці оголошеновідкриття

Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек «Виховуємо громадянина – патріота України». Бібліотекар оголосила план роботи місячника та запросила учнів взяти активну участь у заходах. Розпочався місячник Днем відкритих дверей«Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини».

Організовано постійно діючу виставку «Ми-діти вільної України!», з матеріалів якої можна пізнати: що необхідно знати про національну символіку, Конституція України – основний закон нашої держави, українську історію, боротьбу українського народу за незалежність, мову та культуру, Героїв Небесної Сотні, розширити знання учнів про історичні події, збірки віршів .

В шкільній бібліотеці було оформлено виставку «Ми-майбутні захисники України», метою якої було розширити знання учнів про історичні події , виховати повагу до воїнів. Національно-патріотичне виховання є невід'ємною частиною людського життя. В умовах сучасності, коли людей об’єднує спільна мета –відстояти, захистити, зберегти рідну домівку, землю , на якій народилися і живемо ми. Діти вшанували хвилиною мовчання тих, кого немає серед нас.

16 жовтня для наймолодших учнів Дмитрівської школи відбулася цікава екскурсія бібліотекою. Бібліотекар провела та ознайомила дітей з чарівним книжковим містом з яскравими книжковими дитячими виставками, зачитала прохання книжечки, познайомила з правилами бібліотеки. В кінці уроку первачки один з-поперед одного відгадували загадки, згадали народні символи України.

17 жовтня відбувся конкурс читців серед найактивніших читачів бібліотеки -

7-А клас. Як у кожному конкурсі були переможці:

І місце – Гаврилюк Микола;

ІІ місцеДонич Данило, Потинг Анастасія;

ІІІ місце - Григорович Євгенія, Унтила Богдан, Кожухар Патриція.

Працює виставка дитячих робіт. Виставка малюнків «Мій улюблений казковий, літературний герой».

Заключним акордом місячника став рейд-перевірка «Як живеш, підручнику?», де було визначено найкращих шанувальників шкільної книги. На всьому шляху навчання у школі вірними друзями й помічниками є шкільні підручники. Книга – джерело знань, друг і порадник не лише для дітей, але і для дорослих. Бережливе ставлення до книги є запорукою того, що книга залишиться вірним другом на довгий час. Проведені заходи були націлені на виховання у дітей бережливого ставлення до книги; цінувати працю людей, які створюють підручники та учнів, які будуть далі користуватися.

 

 

Переглядів: 814 | Додав: УЧИТЕЛЬ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024Зробити безкоштовний сайт з uCoz